А ви це знали? Чому категорично заборонено мити сире м`ясо

Зазвичай більшість господинь перед приготуванням миють сире м`ясо. Здавалося б, що в цьому немає нічого такого. Як виявилось, це дуже небезпечно і може мати негативні наслідки для здоров`я, передають Патріоти України.

Дієтологиня Анна Безік (anna_bezyk_diet) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чому заборонено мити сире м`ясо та чим це загрожує.

За словами експертки, на поверхні купованого м`яса, найімовірніше, і так є бактерії. Коли ви миєте продукт, струмінь води навпаки дає можливість мікроорганізмам ще глибше проникнути у волокна м`яса.

Окрім цього, частина бактерій під час миття можуть попадати та залишатись на раковині, посуді та навіть стінах. У разі потрапляння в людський організм бактерії викликають нудоту, рвоту, підвищення температури тіла, біль у шлунку.

Важливо: замість миття фахівчиня радить після купівлі протерти м`ясо паперовим рушником для того, щоб забрати зайву вологу.

Деякі правила безпеки:

  • На кухні має бути щонайменше 4 обробні дошки – окремо для м`яса, риби, птиці та овочів.
  • Для м`яса найкраще підійде пластикова дошка.
  • Обробити дошку після м`яса допоможе столовий оцет. Ним потрібно протерти дошку, після чого прополоскати водою.
  • Змінювати обробні дошки потрібно хоча б 1 раз на рік.

Як правильно вчинити з речами померлого - прикмети, які варто знати

вівторок, 6 травень 2025, 12:05

Після смерті людини залишаються її одяг, прикраси та інші речі, які мають матеріальну цінність або дорогі його родичам як пам’ять про покійного. Чи можна носити речі померлого, коли та що з ними можна зробити – читайте у матеріалі Фактів ICTV, передают...

Дачникам на замітку! Яким добривом в жодному разі не можна підживлювати цибулю

вівторок, 6 травень 2025, 11:30

Це добриво краще залишитися для кабачків, томатів або огірків, а ось цибуля після такого підживлення точно не наростить великі головки, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Йдеться про підживлення з використанням трави. Багато хто полюбляє в...