Зазвичай більшість господинь перед приготуванням миють сире м`ясо. Здавалося б, що в цьому немає нічого такого. Як виявилось, це дуже небезпечно і може мати негативні наслідки для здоров`я, передають Патріоти України.
Дієтологиня Анна Безік (anna_bezyk_diet) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чому заборонено мити сире м`ясо та чим це загрожує.
За словами експертки, на поверхні купованого м`яса, найімовірніше, і так є бактерії. Коли ви миєте продукт, струмінь води навпаки дає можливість мікроорганізмам ще глибше проникнути у волокна м`яса.
Окрім цього, частина бактерій під час миття можуть попадати та залишатись на раковині, посуді та навіть стінах. У разі потрапляння в людський організм бактерії викликають нудоту, рвоту, підвищення температури тіла, біль у шлунку.
Важливо: замість миття фахівчиня радить після купівлі протерти м`ясо паперовим рушником для того, щоб забрати зайву вологу.
Деякі правила безпеки:
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...
Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...