Зазвичай більшість господинь перед приготуванням миють сире м`ясо. Здавалося б, що в цьому немає нічого такого. Як виявилось, це дуже небезпечно і може мати негативні наслідки для здоров`я, передають Патріоти України.
Дієтологиня Анна Безік (anna_bezyk_diet) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чому заборонено мити сире м`ясо та чим це загрожує.
За словами експертки, на поверхні купованого м`яса, найімовірніше, і так є бактерії. Коли ви миєте продукт, струмінь води навпаки дає можливість мікроорганізмам ще глибше проникнути у волокна м`яса.
Окрім цього, частина бактерій під час миття можуть попадати та залишатись на раковині, посуді та навіть стінах. У разі потрапляння в людський організм бактерії викликають нудоту, рвоту, підвищення температури тіла, біль у шлунку.
Важливо: замість миття фахівчиня радить після купівлі протерти м`ясо паперовим рушником для того, щоб забрати зайву вологу.
Деякі правила безпеки:
Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...
Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...