А ви це знали? Чому категорично заборонено мити сире м`ясо

Зазвичай більшість господинь перед приготуванням миють сире м`ясо. Здавалося б, що в цьому немає нічого такого. Як виявилось, це дуже небезпечно і може мати негативні наслідки для здоров`я, передають Патріоти України.

Дієтологиня Анна Безік (anna_bezyk_diet) на своїй сторінці в Instagram розповіла, чому заборонено мити сире м`ясо та чим це загрожує.

За словами експертки, на поверхні купованого м`яса, найімовірніше, і так є бактерії. Коли ви миєте продукт, струмінь води навпаки дає можливість мікроорганізмам ще глибше проникнути у волокна м`яса.

Окрім цього, частина бактерій під час миття можуть попадати та залишатись на раковині, посуді та навіть стінах. У разі потрапляння в людський організм бактерії викликають нудоту, рвоту, підвищення температури тіла, біль у шлунку.

Важливо: замість миття фахівчиня радить після купівлі протерти м`ясо паперовим рушником для того, щоб забрати зайву вологу.

Деякі правила безпеки:

  • На кухні має бути щонайменше 4 обробні дошки – окремо для м`яса, риби, птиці та овочів.
  • Для м`яса найкраще підійде пластикова дошка.
  • Обробити дошку після м`яса допоможе столовий оцет. Ним потрібно протерти дошку, після чого прополоскати водою.
  • Змінювати обробні дошки потрібно хоча б 1 раз на рік.

Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...

Психологічний тест! Ваш стиль тримання телефону розкриє вашу справжню сутність

понеділок, 20 травень 2024, 19:12

Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...